Trecerea la ora de iarnă se face în noaptea dintre 24 şi 25 octombrie. Astfel, ora 4:00 a dimineţii va deveni ora 3:00. Potrivit specialiştilor pot apărea stări de depresie şi de asemenea stresul şi anxietatea cresc din cauza întunericului. Pentru a putea să treci mai uşor peste aceste schimbări este recomandat consumul de fructe, legume, dar şi mişcarea.
Odată cu instalarea toamnei, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică a lunii octombrie, se revine la ora de iarnă. Trecerea la ora de iarnă poate produce unele perturbări ale bioritmului, în special la persoanele mai fragile, precum copiii şi bătrânii.
Potrivit specialiştilor pot să apară stări de depresie şi de asemenea stresul şi anxietatea cresc din cauza întunericului. Pentru a putea să treci mai uşor peste aceste schimbări este recomandat consumul de fructe, legume, dar şi mişcarea.
Totodată, CFR Călători informează că trecerea la ora Europei Orientale nu modifică mersul trenurilor în vigoare. Trenurile de călători vor pleca din gări (staţiile din care se formează) după ora oficială de vară până în noaptea de 25/26 octombrie ora 4.00, care devine ora 3.00.
Prin trecerea la orarul de iarnă, ziua de 25 octombrie 2015 va avea 25 de ore, devenind cea mai lungă din an. Sistemul de schimbare a orei a fost introdus pentru prima dată în România în 1932, fiind valabil până în 1943 şi reluat 36 de ani mai târziu, în 1979.