1 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 28, 2024

5 sfaturi despre cum poţi obţine un consum redus de combustibil – diesel şi benzină

Experienţă la volan te învaţă că lucrurile nu stau chiar aşa cum ţi-ai dori atunci când vine vorba de consumul de combustibil. Manevrele executate greşit, stilul de condus, defecţiunile pieselor sau alte probleme pot contribui la un consum crescut de combustibil. Însă, poate fi redus consumul de combustibil? Se pare că DA. Specialiştii Autokappa susţin că există câteva metode practice care te pot ajută să circuli cu un consum mai mic de combustibil.

1. Revizia filtrelor şi a consumabilelor

Un automobil care nu are uleiul sau filtrele schimbate la timp va avea un raport de combustie cu un randament mai mic. Puţini dintre şoferi cunosc faptul că, pentru a produce aceeaşi forţă că un motor cu o întreţinere corectă, creşte automat consumul de combustibil al maşinii. De exemplu, un filtru de aer plin de praf (colmatat) poate creşte consumul cu până la 12%.

Ce rol au aceste piese şi de ce trebuie schimbate?

Uleiul de motor influenţează în mare parte performanţă motorului, consumul de combustibil şi emisiile de noxe. De aceea, perioada optimă pentru schimbarea uleiului este la fiecare 15.000 de km (în funcţie de tipul motorizării) sau la 12 luni. În ceea ce priveşte filtrele, importantă şi rolul lor sunt destul de des subestimate, şoferii schimbându-le mai rar decât trebuie. Specialiştii Autokappa recomandă, pentru o funcţionare eficientă şi corectă, că orice componentă a maşinii să fie schimbată conform specificaţiilor date de producător.

2. Monitorizarea presiunii anvelopelor

Presiunea din pneuri este importantă. Verifică dacă este potrivită pentru temperaturile exterioare şi dacă anvelopele sunt umflate la presiunea corespunzătoare din cartea tehnică. O presiune scăzută a pneurilor va conduce la o rezistenţă mai mare la înaintare şi automat la un consum mai mare de combustibil cu 3-4%.

Ştiai că o presiune corespunzătoare în pneuri asigură o frânare optimă? Dincolo de consum este vorba şi de siguranţă ta şi a celorlalţi pasageri

Continuarea pe promotor.ro

Recomandări