0.7 C
Paşcani
vineri, decembrie 27, 2024

Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când bârfim. Avertismentul specialiştilor

Bârfa nu este deloc un obicei frumos, dar care din păcate este prezent în societate şi ne afectează mai mult decât credem.

Cum ne putem debarasa de această obişnuinţă, dar şi şi cum să nu ne lăsăm afectaţi de vorbele rele din jurul nostru ne explică Constantin Cornea, psiholog, dar şi Cerasela Rogen, coach transformaţional.

„Bârfa, din punct perspectivă psihologică, reprezintă frustrările unei persoane exprimate la nivel de comunicare prin încercarea lui de a-și rezolva propriile traume. În limbaj popular, oamenii bârfesc doar prin prisma faptului că au nevoie să comunice și, din nefericire, dacă nu ai ce să comunici, dacă nu ai un grad de cultură, de educație, dacă nu ai anumite hobby-uri despre care să vorbești dai în bârfă”, spune Constantin Cornea, psiholog.

„Oamenii normali bârfesc mai mult, oamenii de succes vorbesc despre idei, planuri, creativitate, iar oamenii care nu își duc atenția pe ei și nu își dau importanță nu se gândesc cum să evolueze și atunci stau, cum ar zice românul, cu dinții la gardul altuia și nu au grijă de grădina lor”, adaugă Cerasela Rogen, coach transformaţional.

Cine bârfește mai mult? Femeia sau bărbatul? „În egală măsură amândoi. Putem spune că bărbații bârfesc mai mult despre femei și femeile bârfesc mai mult despre bărbați, sau că bărbații recunosc că vorbesc mai mult despre femei, pe când femeile nu recunosc că vorbesc mai mult despre bărbați”, a spus psihlogul.

Sursa Ziarul de Iasi

Recomandări