Probleme serioase in modul de gestionare a domeniului public din Pașcani. Unele dintre ele au fost constatate încă din anul 2009 de o comisie a Primăriei Pașcani, altele chiar de Poliția Locală, in cadrul unui raport înaintat la sfârșitul lunii septembrie 2019 la solicitarea secretarului Primăriei.
La acea vreme au fost verificate 33 de construcții ilegale si au fost aplicate 26 sancțiuni, cu recomandarea dărâmării lor si eliberarea terenurilor aflate in domeniul public sau privat al municipiului.
De atunci si pana acum problemele au rămas nerezolvate iar Curtea de Conturi a solicitat lămuriri in cadrul ultimului control. Pentru a clarifica acesta situație primarul pascanean a desemnat o comisie formată din reprezentați ai Poliției Locale si funcționari de la Juridic si Patrimoniu. Raspusnsul comisiei ar urma sa fie prezentat in maxim șase luni de zile cu măsurile care ar trebui sa fie luate.
PRIMARUL MINTE CA SA SCAPE
Primarul Marius Pintilie a susținut in cadrul unei conferințe de presa ca nu ar fi știut pana acum de raportul din 2019.
In realitate documentul a fost publicat in repetate rânduri de BIT TV si înaintat Primăriei si Consiliului Local pentru a fi lăute măsurile legale pentru recuperarea prejudiciilor dar si a terenurilor ocupate ilegal. In raportul respectiv se afla si una dintre societățile primarului cu mai multe extinderi de magazine, construcții făcute fără avizele si autorizatiile necesare pe domeniul public fără contract si fără plata. De-a lungul timpului Marius Pintilie a susținut ca adminsitratia locală ar fi trebuit sa instituie astfel de măsuri iar după ce a ajuns primar a spus ca are alte priorități.
TUPEU INCREDIBIL
Tot pe acesta tema într-o recentă conferință de presa primarul pascanean s-a plâns ca ” la Pașcani lumea nu este obișnuită sa respecte regulile” de la cele de circulație pana la cele privind construcțiile si a anunțat ca urmează sa deschidă mai multe procese pentru demolarea construcțiilor ilegale, constatate de-a lungul timpului de Poliția Locală.
Este vorba de terase, spații comerciale, garaje, garduri, balcoane, cai de acces si chiar acoperișuri la blocuri, făcute fără autorizațiile sau avizele necesare. Cei in cauza au fost somați sa le dărâme dar au refuzat sa o facă, spune edilul, iar Primăria va cere judecătorilor emiterea unor hotărâri de demolare.
Deocamdată nu se știe valoarea prejudiciilor aduse bugetului local, unei prescrise deja si cine va fi tras la răspundere pentru recuperarea lor.