5.7 C
Paşcani
marți, ianuarie 7, 2025

Cum a ajuns Ciohorăni minunea de la capătul lumii.

ciohorani

Una dintre cele mai noi comune din judeţ este invidiată de celelalte „surate”. Fără a ţine cont de rivalităţi politice, administraţia locală a pus la cale un plan, care a dus la amenajarea drumurilor, şcolii, grădiniţei şi a unei săli de sport. Acum se lucrează intens la un sediu pentru Primărie şi la un parc.

Una dintre cele mai mici comune din judeţul Iaşi pare desprinsă din alte poveşti. Edilul-şef Ticu Simion şi consilierii locali din comuna Ciohorăni au reuşit, în doar un deceniu, să ridice o sală de sport nouă, să refacă infrastructura rutieră, să ridice un sediu nou al Primăriei, să renoveze şcoala şi să aducă utilităţi pentru toţi cei 2.100 de locuitori. „Nu m-am gândit deloc să fur! De ce să fur? Eu de asta am fost ales primar?!“, spune Simion Ticu, cel care, mai nou, vrea să facă un parc în faţa noului sediu al Primăriei.

Comună de numai zece ani

Comuna Ciohorăni a fost înfiinţată în 2005, la iniţiativa câtorva politicieni şi după emiterea unei legi de către Guvern. Primarul povesteşte că primele alegeri ale nou-înfiinţatei comune au avut loc în mai 2005, alegeri pe care le-a şi câştigat. „Am propus imediat Consiliului Local să admită ca jumătate dintre fonduri să se ducă spre şcoală – eu sunt profesor, ca meserie –, iar jumătate către proiecte. S-a admis propunerea mea şi am renovat şcoala din localitate, după care ne-am apucat de alte proiecte. Am primit bani de la Guvern pentru refacerea infrastructurii rutiere din comună. Pe atunci nu se discuta despre fonduri europene. Abia peste câţiva ani am aplicat pentru astfel de fonduri, prin diverse proiecte, pe diferite măsuri. Pe unele am reuşit să le obţinem, pe altele – nu. Dar eu sunt mândru, pentru că avem mai multe reuşite, decât eşecuri“, a declarat Simion Ticu

Continuare pe 7 EST

Recomandări