6.9 C
Paşcani
vineri, ianuarie 10, 2025

Cum să ne hidratăm sănătos. Apa din PET-uri conține plastic, cea de la robinet, metale grele

Apa din sticlele de plastic conține de până la 100 de ori mai multe particule de plastic decât se credea până acum, potrivit unui nou studiu. Mai exact, oamenii de știință au numărat o medie de 240.000 de fragmente de plastic detectabile la fiecare litru de apă, după ce au testat produsele mai multor mărci populare. Somelierul de apă certificat internațional, Claudia Benea, a explicat pentru „Adevărul” care apă este cea mai sigură pentru consum având în vedere că apa de la robinet poate conține metale grele de pe conducte.

Ultimul studiu internațional despre apa îmbuteliată în sticle de plastic a băgat panica în milioane de oameni. Asta pentru că cercetarea oamenilor de știință arată că apa din sticlele de plastic conține de până la 100 de ori mai multe particule de plastic decât se credea până acum. Mai exact, experții au numărat o medie de 240.000 de fragmente de plastic detectabile la fiecare litru de apă, după ce au testat produsele mai multor mărci populare.

Cercetarea, care a folosit o tehnică inovatoare pentru a măsura numărul de nanoparticule de plastic, a analizat nu numai ambalajele sticlelor de apă, ci și pe cele pentru alimente. „Studiul vorbește despre PET-ul în care este ambalat/îmbuteliat orice fel de aliment sau băutură. PET-ul ca material a fost aprobat ca sigur de către Agențiile de siguranță alimentară din întreaga lume și este folosit pentru că nu avem alternativă. Realitatea este că vrem, nu vrem, plasticul este omniprezent în viața noastră, mâncăm, respirăm și bem plastic. Aici nu este vorba doar despre apă”, a explicat Claudia Benea, ambasador al Resursei Naturale de Apă din România, specialist în hidratare, dar și somelier de apă certificat internațional.

Continuarea pe Adevarul 

Recomandări