Mierea, alcătuită dintr-o combinaţie de zaharuri naturale, poate declanşa modificări metabolice care neutralizează pofta de dulciuri, afirmă nutriţionistul britanic Mike McInnes.
– Înlocuiţi zahărul cu mierea
Deşi, în cele mai multe cure de slăbire, alimentele grase sunt considerate duşmanul numărul 1, tot mai multe cercetări au ajuns la concluzia că principalul vinovat pentru obezitate este zahărul, fiecare gram de zahăr consumat fiind metabolizat în două grame de grăsime corporală.
Renunţaţi prin urmare la zahăr şi la îndulcitorii artificiali, inclusiv la alimentele care conţin zahăr „ascuns”, pe care producătorii îl adaugă pentru a îndulci produsele alimentare, cum ar fi pizza semipreparată şi sosurile pentru paste.
Dimineaţa, beţi un pahar cu apă caldă în care aţi adăugat două linguriţe de miere. Folosiţi miere pentru a îndulci ceaiul şi cafeaua, şi chiar la gătit – mierea este de două ori mai dulce decât zahărul, aşadar înjumătăţiţi cantităţile.
– Renunţaţi la alimentele bogate în sare, zahăr şi grăsimi
Alegeţi alimentele cu adevărat hrănitoare – cereale integrale, fructe şi legume, peşte, carne slabă – şi renunţaţi la gustările bogate în zahăr, la cipsuri şi băuturi acidulate, la alimente prăjite şi procesate, meniuri de fast-food şi la produse de patiserie.
– Alegeţi carbohidraţi nerafinaţi
Pâinea integrală, pastele şi orezul brun sunt bogate în fibre, favorizează digestia, sunt procesate mai lent în organism şi menţin astfel mai mult timp senzaţia de saţietate.
– Fără carbohidraţi o zi pe săptămână
Începeţi săptămâna cu o zi fără pâine, paste, produse făinoase, cartofi, orez şi cereale, iar nivelul de insulină va scădea considerabil.
– Renunţaţi la cartofi
Renunţarea la cartofi, indiferent de modul în care sunt preparaţi, accelerează simţitor pierderea în greutate. Psihologii au descoperit că regula renunţării totale este mai uşor de urmat decât formule mai ambigue, cum ar fi dietele ce prevăd renunţarea la cartofi prăjiţi, dar permit cartofii fierţi sau piure.