0.4 C
Paşcani
joi, decembrie 26, 2024

„Fiecare copil merită o poveste”, la Școala Gimnazială Specială Pașcani

C.P. Joi, 15 noiembrie 2018 Școala Gimnazială Specială Pașcani a fost gazda programului pilot național „Fiecare copil merită o poveste”, implementat de Asociația OvidiuRo – Agenția pentru Educație Timpurie în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, proiect ce  presupune oferirea de resurse educaţionale – în special cărţi ilustrate pentru copii – şi formarea de profesori cu scopul de a creşte calitatea educaţiei în fiecare judeţ.

În cadrul proiectului, elevii cu cerințe educaționale speciale au beneficiat de ateliere de lectură și de câte o carte cu povești pentru acasă.

Trei profesori din cadrul școlii au participat la trainingul susținut de Asociația OvidiuRo la Colegiul Național din Iașiunde  s-au format în predarea de  resurse și  metode de dezvoltare a limbajului, a comunicării și a premiselor citirii și scrierii, pe care le vor disemina tuturor profesorilor din școală.

La nivelul fiecărui județ, programul „Fiecare copil merită o poveste” presupune, pe lângă formarea de profesori formatori, sesiuni de citit cu copiii, amenajarea centrelor de bibliotecă – și alte activități conexe: întâlniri de lucru cu profesorii, vizite și ateliere cu copiii și părinții în comunitățile din județ în care OvidiuRo a avut intervenții prealabile, dar și întâlniri cu directorii de școli și cu bibliotecarii din județ.

La nivel național, până la finalul anului 2019, prin programul pilot „Fiecare copil merită o poveste”, OvidiuRo va implementa un mix de intervenții constând în (1) 400 de centre de bibliotecă adaptate vârstei preșcolare (2) formarea unui număr de 35.000 de profesori în metode de dezvoltare a comunicării orale și a premiselor citirii și scrierii folosind cărți ilustrate, inclusiv un kit de literație pentru fiecare profesor și (3) distribuirea a 260.000 de cărți ilustrate pentru copiii din mediul rural, prin proiectul „Prima mea Carte”.

Misiunea Asociației OvidiuRo este ca fiecare copil sărac să beneficieze de educație timpurie de calitate și să devină, astfel, un membru activ al societății românești. OvidiuRo își propune ca în 2018 să formeze peste 10000 de profesori de învățământ preșcolar, în special din mediul rural, în dezvoltarea alfabetizării timpurii folosind cărți ilustrate, să dezvolte Centre de bibliotecă în grădinițele rurale și să distribuie zeci de mii de cărți pentru acasă copiilor din cele mai sărace comunități rurale din țară.

 

 

 

 

 

Recomandări