Chimioterapia în cazul cancerului la sân ar putea răspândi boala în organism. Două medicamente utilizate frecvent în cadrul chimioterapiei pentru cancerul la sân ar încuraja boala să se dezvolte şi în plămâni, este concluzia îngrijorătoare a unui studiu realizat de Institutul Elveţian de Cercetare Experimentală a Cancerului, citat de Daily Mail.
Paclitaxel şi Doxorubicin, două medicamente prescrise frecvent în cazul tumorilor la sân, ar elibera proteine care circulă în sânge până ajung în plâmâni, declanşând debutul bolii într-o nouă parte a corpului. Oamenii de ştiinţă au reuşit să blocheze această proteină în laborator, iar în acest fel boala nu s-a mai răspândit. Descoperirea lor ar putea contribui la eficientizarea chimioterapiei.
Studiul a fost realizat de Institutul Elveţian de Cercetare Experimentală a Cancerului şi condus de profesorul Michele De Palma, şeful laboratorului. Chimioterapia este administrată adesea pacientelor diagnosticate cu cancer la sân înaintea intervenţiei chirurgicale pentru micşorarea tumorilor, pentru ca acestea să devină mai uşor de îndepărtat. În unele cazuri, chimioterapia poate eradica chiar în întregime tumorile, însă, în alte cazuri, acestea se pot răspândi şi în alte părţi ale corpului. Potrivit statisticilor, cancerul la sân afectează, în medie, una din 8 femei atât în Statele Unite, cât şi în Marea Britanie.
SURSA:HOTNEWS.RO