Grupul ieşean Kosarom anunță că vrea să-și dubleze rapid capacitatea de producție pe segmentul de creștere al porcilor. Anunțul vine la scurt timp după ce KOSAROM a încheiat o investiție de 15.000.000 euro la Roman, investiție compatibilă cu standardele fixate de UE pentru anul 2016. O dublare a producției actuale ar aduce independența grupului ieșean față de importurile de materie primă necesară pentru procesare, și ar majora în același timp volumul de carne disponibil pentru export. În prezent, în fermele Kosarom există un efectiv de 88.000 de porci.
A făcut deja investiții de 40.000.000 euro
În ultimii opt ani KOSAROM a investit în retehnologizare și construcție de ferme noi peste 40..000.000 de euro, majoritater fondurilor provenind de la UE. Ca urmare, KOSAROM este în acest moment cel mai „european” operator din industria alimentară românească.
Şefii companiei vor însă mai mult. “În acest an pregătim proiectele pentru extinderea capacităţilor de producţie la 200.000 capete porci livrabili anual”, a declarat pentru revista INDUSTRIA CARNII.RO , Ioan Antoci, director general Suinprod Roman, companie care face parte din grupul de firme Kosarom.
Acesta susţine că unul din cele mai importante obiective ale grupului în 2014 vizează creşterea cifrei de afaceri prin diferite strategii comerciale, respectiv extinderea distribuţiei produselor Kosarom în alte zone ale ţării, mărirea numărului de magazine proprii şi majorarea volumului derulat în comerţ intercomunitar şi export.
Grupul dispune de un sistem integrat de producţie, care porneşte de la furaje, creştere animale, până la procesare. Kosarom are o producţie de circa 6.500 de tone de carne şi 25-30 tone de mezeluri pe zi.
Sursa Top Iasi