Masa de Crăciun ne va costa mai mult anul acesta, mai ales dacă ne dorim produse tradiționale din băcănii sau meniuri gata pregătite.
Scumpirile la ingrediente și utilități s-au răsfrânt inevitabil și în prețurile preparatelor festive.
Bunătățile realizate de producători locali pot costa și cu 30% mai mult față de cele cumpărate din magazinele obișnuite.
În toate băcăniile găsim oferte pentru masa de Crăciun, de la tobă, caltaboș, cârnați, șorici, slănină și piftie până la meniuri cu sarmale, fripturi și cozonaci.
Am adăugat în coș câteva dintre ele, de ajuns pentru patru persoane, deși de obicei la masa de Crăciun se adună familia extinsă. La final, când am tras linie, aveam de plătit aproape 600 de lei pentru aperitive și salata bouef, caltaboș, lebăr, cârnați, toba la care am adăugat sarmale și o găină umplută. Pe lângă ele vom mai cumpăra și un cozonac, care în băcănii costa în jur de 60 de lei. Și asta fară garnituri și alte prăjituri.