Sportivii pascaneni se întorc din nou cu medalii, de la cea mai recentă competiție la care au participat. Este vorba despre prima ediție a Campionatului Mondial intercluburi la copii și juniori la Qwan ki do, eveniment care s-a desfășurat în Padova, Italia, în weekendul 23-24 aprilie a.c.
În competiție au fost înscriși un număr de 425 de sportivi de la 47 cluburi, din 12 țări din Europa și Africa iar România a fost reprezentată de un număr de 140 de sportivi din 12 cluburi din țară.
Clubul Long-Ho din Pașcani a fost reprezentat de 6 sportvi care au obținut rezultate foarte bune:
Miron Medea – locul 2 TQ
Sarbu Theea – loc 1 TQ, loc 1 TQ Sincron, loc 2 song luyen
Agheorghiesei Diana – loc 1 TQ sincron, loc 2 song luyen, loc 3 TQ
Ionescu Alexandra – loc 1 TQ sincron
Cheltuielile de deplasare a sportivilor pascaneni în Italia au fost suportate din venituri proprii.
Istoricul clubului Long-Ho din Pașcani:
Clubul Long-Ho (Dragon-Tigru) din Paşcani s-a constituit în 1985, în urmă întâlnirii într-o sală de sport dintre singurul deţînător de centură neagră 1 Dang în Qwan Ki Do – dl Ovidiu Covaci (care din februarie 1984 fusese numit director tehnic de către Maestrul Fondator) şi un grup de iubitori de sport în general şi de Arte Marţiale în special. La început se lucra puţîn dezorganizat, executându-se tehnici comune mai multor stiluri. În scurt timp situaţia s-a limpezit şi antrenamentele la sală au devenit ordonate, cu un program precis, abordând doar stilul Qwan Ki Do.
În faza de început, practicau stilul doar 10-15 sportivi, cei mai mulţi însă abandonând pe parcurs din motive personale sau din cauza restricţiilor pe care le impunea practicarea stilului şi în afară sălii. Pentru ceilalţi, Qwan Ki Do a devenit un mod de viaţă.
După 1989 activitatea clubului a intrat în legalitate deplină, clubul fiind înregistrat că persoană juridică afiliată la Federaţia Română de Arte Marţiale şi Uniunea Română de Qwan Ki Do.
Din acest moment, muncă practicanţilor a devenit mai interesantă şi mai grea în acelaşi timp, aceştia trebuind să fie pregătiţi din punct de vedere tehnic şi instruiţi moral pentru a putea participa la competiţii.
În prezent, numeroşi membri ai lotului naţional de Qwan Ki Do provin din clubul Long-Ho din Pașcani şi participă cu succes la competiţii pe plan internaţional.