Starea de urgenţă ar trebui să fie ridicată din data de 15 mai, moment în care mulţi dintre corporatişti vor reveni la muncă, însă de această dată, vor lucra în condiţii mult diferite faţă de cele de dinainte de pandemie.
„Considerăm că mai importantă este găsirea de soluţii pentru păstrarea distanţei de 2 m între angajaţi, sau crearea de bariere – ideal din HPL antibacterian – între birouri, igienizarea sistemului de ventilaţie, oprirea recirculării aerului, etc., decât un calcul de mp/om. Propunerea noastră este să se respecte cei 2 metri între 2 persoane că principal obiectiv, coroborat cu măsurile de igienizare a spaţiilor, cu măsurile pe care proprietarii le iau mai ales în ceea ce priveşte distanţare socială, sistemul HVAC şi accesul în clădire şi pe spaţiile închiriate”, a spus Andrei Ianculescu, Head of Project Management Cushman & Wakefield Echinox.
În Bucureşti în clădirile moderne de birouri lucrează circa 300.000 de angajaţi, iar cei mai mulţi dintre ei lucrează în zona staţiei de metrou Aurel Vlaicu – cea mai aglomerată staţie de metrou din Bucureşti, cu peste 8 mil. călătorii anual.
Schimbările apărute în clasamentul celor mai aglomerate staţii staţii de metrou reflectă în special dezvoltarea segmentului de birouri în capitală. Astfel, creşterea de la Aurel Vlaciu este direct proporţională cu cea a stocului de birouri din zonă din ultimii ani, numărul de angajaţi din zonă ajungând în 2019 la peste 120.000 mp.