sâmbătă, iulie 12, 2025
15.1 C
Paşcani
Login

Noi atestate pentru producatorii traditionali

Producatorii din judet care vor sa vanda in continuare produsele din gospodarii trebuie sa isi reinnoiasca atestatele pana la data de 11 august 2014. Zeci de producatori traditionali din judet vor fi nevoiti sa solicite un alt atestat de la Directia pentru Agricultura a Judetului (DAJ) Iasi. Este vorba de 34 de fermieri din judet care sunt atestati ca fiind traditionali. Doar produsele pentru care s-a obtinut acest atestat vor putea purta logo-ul stabilit de autoritati, care va garanta ca acestea sunt cu adevarat traditionale. Cei care nu vor obtine acest certificat de producator vor pierde dreptul de a mai comercializa produsele in piete. Specialistii sustin ca numarul celor inregistrati pana in prezent se va reduce drastic, pentru ca o parte din acestia au solicitat atestate, dar nu mai sunt activi. Produsul traditional va fi obtinut din materii prime din zona de productie, nu are in compozitia lui aditivi alimentari cu exceptia celor naturali. De asemenea, produsele cu aceasta denumire prezinta o reteta traditionala, un mod de productie si/sau de prelucrare si un precedeu tehnologic traditional, care se distinge in mod clar de alte produse similare apartinand aceleiasi categorii. Sursa BZI

Recomandări