miercuri, martie 19, 2025
0.1 C
Paşcani
Login

Nuntă cu scandal la conacul Polizu. Alertă cu salmonella, șantaj la patron

După ce au petrecut la Conacul Polizu, la o nuntă, şase persoane au acuzat probleme digestive, una dintre acestea fiind internată la Spitalul de Infecţioase. Nunta a avut loc pe 20 august, iar alerta de toxiinfecţie alimentară cu salmonella a fost deschisă pe 24 august. Inspectorii DSP şi DSVSA au amendat conducerea conacului pentru că nu avea înregistrare sanitar-veterinară şi nici fişe medicale pentru angajaţi. Alerta s-a închis după ce s-a constatat că în unitate lucrau angajaţi sănătoşi care erau purtători de salmonella. Aministratorul Constantin Ştefănucă consideră că este victima unui şantaj. „De o perioadă de timp suntem asaltaţi de un şantaj. Cineva solicită nişte bani pentru că i s-a făcut rău la nunta”, spune administratorul afacerii, care ne-a precizat şi suma care i s-a cerut: 8.000 de lei

O alertă de toxiinfecţie alimentară cu salmonella a fost declanşată după ce un ieşean care a participat la o nuntă la Conacul Polizu, de lângă Hârlău, a depus o sesizare la DSP. Inspectorii DSP şi DSVSA au amendat conducerea conacului cu 7.000 de lei, după ce au identificat că restaurantul nu avea document de înregistrare sanitar-veterinară şi nici fişe medicale pentru angajaţi. Alerta de toxiinfecţie alimentară deschisă miercuri, 24 august, a fost închisă ieri, 5 septembrie, după ce analizele de laborator au arătat că în Conacul Polizu lucrau angajaţi purtători sănătoşi de salmonella.

Administratorul afacerii, Constantin Ştefănucă, a precizat că, de fapt, rezultatul analizelor este fals şi că este victima unui şantaj. „De o perioadă de timp suntem asaltaţi de un şantaj. Cineva solicită nişte bani pentru că i s-a făcut rău la nunta. Toate astea se întâmplă pe nişte aşa-zise buletine de analiză pe care noi nu le-am văzut, dar care cu siguranţă sunt false. Buletinul de analiză al persoanei reclamante trebuie să arate că este purtător de salmonella. Dar nu un purtător de salmonella oricând, ci in maxim 48 de ore sau 24 de ore după eveniment. Pentru că el putea oricând să se oprească la o cârciumă să mănânce nu ştiu ce şi să-l doară burta”, a precizat Constantin Ştefănucă.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Recomandări