0.8 C
Paşcani
vineri, decembrie 13, 2024

Ora Pământului în România. Unde se sting luminile în țară?

Diseară, la ora 20:30 se sting luminile în Iaşi. Este Ora Pământului.
La Iaşi, evenimentul se va desfăşura între orele 20:30 – 21:30, pe pietonalul Ştefan Cel Mare. Astfel, Primăria Municipiului Iaşi informează ieşenii faptul că evenimentul va fi deschis de un flashmob susţinut de o trupă de capoeira. Prima apariţie va fi cea în care o artista, ce simbolizează „sufletul” Pamântului, va intra într-o bila uriaşă transparentă (Pamântul), unde va dansa şi va face jonglerii cu poiuri luminoase.
Dupa aceasta, alţi 2 artişti vor realiza o coregrafie ce va simboliza conexiunea dintre aer – apă, respectiv curat – ecologic. 4 artişti vor face jonglerii cu poiuri de diverse forme şi culori. 4 fachiri vor realiza un dans în care vor jongla cu mai multe tipuri de instrumente (gheare, funii, bile, bare, etc). Acest moment va reprezenta nucleul fierbinte al Pamântului.
Pe toata perioada evenimentului, artişti în costume cu lumini vor realiza cu publicul diverse momente interactive de street – acting. La finalul spectacolului, din public vor fi alese 100 de persoane cărora li se vor împarti lampioane. Coloana sonoră va fi asigurată de 3 cântareţi la darabană, nai şi saxofon.
Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Iaşi în parteneriat cu trupa de dans “The Sky” şi “Capoeira Brasil România”.
WINK Public Multimedia participă activ anul acesta la evenimentul internaţional Ora Pămȃntului.
Prin urmare, ecranul outdoor cu două feţe din faţa Moldova Center va fi ţinut închis sȃmbătă, în interavalul 20:30 – 21:30, într-un efort de a transmite și a promova mesajul privind reducerea consumului de energie.

Anul acesta mesajul şi îndemnul pentru comunitatea Earth Hour din România este „Dăruieşte naturii din energia ta”. Astfel, ieşenii sunt invitaţi să stingă luminile în case şi să iasă la o alergare nocturnă, la o tură cu bicicleta sau la o simplă plimbare simbolică prin oraş, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii. În loc să consumăm energie acasă, putem alege să dăruim propria energie, în aer liber.
De-a lungul celor şase ediţii de până acum, peste 40 de oraşe din ţară au participat în mod activ la Ora Pamântului şi sute de mii de români au stins luminile pentru o oră, în ultima sâmbata din martie. Clădiri simbolice, castele, monumente şi instituţii întrerup iluminatul în mod simbolic si găzduiesc evenimente tematice. Dintre reuşitele importante ale mişcării Earth Hour în România: Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire civilă din lume, care într-o oră consum cât un oraş de 20.000 de locuitori, stinge luminile în fiecare an de Earth Hour şi, mai mult decât atât, opreşte iluminatul exterior pe parcursul noptii, în fiecare seară.

Recomandări