4.1 C
Paşcani
marți, noiembrie 12, 2024

„Proclamatia apei” mai presus de lege? Primarul il trimite pe Motatu sa isi plateasca datoriile. Liderul anti-Apa Vital cere contracte individuale. Ce face operatorul din Bacau

Dialog cu nervi astăzi la audienţele de la Primăria Paşcani. Unul dintre protestatarii anti- Apa Vital i-a reproşat primarului că nu respecta cererile păşcănenilor de la miting.
Supărat pe răspunsul dat de Primărie la cererile din “Proclamaţia Apei”, Ion Motatu a cerut ca operatorul de apă să încheie contracte individuale în scările de bloc, fără branşamente individuale, aşa cum era înainte.
În replică edilul municipiului i-a spus că serviciile de apă şi canalizare nu mai pot funcţiona ca pe timpul PSA perioada în care s-au acumulat facturi neîncasate de la populaţie de peste 4 milioane de lei din care 2/3 sunt prescrise. S-a ajuns în acesta situaţie deoarece contractele individuale nu au fost făcute cu branşamente individuale, explica primarul.
În acelaşi context edilul municipiului a atras atenţia că o parte din locatarii de la bloc acumulează datorii la apă, de un an de zile pe motiv că refuză să încheie contractele de furnizare.
Ioan Motatu a răspuns că nu a încheiat contract deoarece consilierii păşcăneni au au luat serviciile de apă şi canalizare şi le-au delegat operatorului ieşean.
Menţionăm că păşcănenii au fost şi sunt în continuare dezinformaţi că operatorii de apă şi canalizare mai pot încheia contracte individuale, cu apometrele în apartamente, fără branşamente individuale aşa cum era la Prest Serv Apa SĂ Paşcani. Cerinţele operatorului ieşean sunt aceleaşi ca şi cele ale altor operatori regionali. De exemplu Compania de Apă din Bacău a demarat deja procedurile de înlocuire a contractelor individuale cu cele semnate de asociaţiile de proprietari şi în ultimele trei oraşe rămase pe sistemul vechi, printre care şi Moineşti. Conform unui răspuns transmis televiziunii BIT TV operatorul băcăuan a solicitat asociaţiei judeţene să intervină pe lângă autorităţile locale pentru reinfiintarea asociaţiilor de proprietari care poate încheia direct cu furnizorii de servicii contractele la utilităţi.
Conform ordinului ANRSC 88/2007 contractele individuale nu pot fi încheiate decât de utilizatorii care au branşamente individuale iar acestea se fac la limita de de delimitare dintre domeniul public şic el privat, adică la căminul de branşament.

Recomandări