Pui înăbușit cu usturoi și mămăligă. Rețeta tradițional românească adorată! Această rețetă se numără printre cele preferate de orice român. Puiul înăbușit cu usturoi este un adevărat deliciu. Dacă pui și mămăliguță caldă lângă, vei mânca pe nerăsuflate. Iată cum se prepară.
Ingrediente
4-5 pulpe superioare de pui (cu piele)
150 ml apă
3 linguri maioneză de usturoi
2 fire mărar
2 linguri ulei
sare, piper negru
Cum se prepară
Pui înăbușit cu usturoi și mămăligă. Pulpele se absorb bine cu şerveţele uscate. Se presară generos cu sare şi piper mai grunjos pe ambele părţi. Se aşază pe o farfurie şi se toarnă uleiul peste ele. Se masează uşor. Se lasă să stea până revin la temperatura camerei (cam 30 minute).
Pui înăbușit cu usturoi și mămăligă. Se încinge cratiţa fără nimic în ea şi se aşază pulpele cu pielea în jos, potrivit e-retete.ro. Se toarnă peste ele tot ce e în farfuria în care au stat (ulei, condimente). Se lasă să se rumenească fără a le mişca prea mult, eventual ridicaţi uşor câte una să verificaţi culoarea. Durează cam 10 minute să se rumenească frumos, la foc mediu spre mic. Veţi vedea că pulpele au lăsat grăsime şi suc în tavă.