Galetele cu cartofi sunt perfecte pentru orice masă din zi, acestea vor deveni instant preferatele celor mai pretenţioşi oaspeţi.
Ingrediente necesare pentru galete cu cartofi:
800 g cartofi
200 g cremă de brânză (capră sau vacă)
100 g iaurt
1 ceapă potrivită
2 ouă
ulei
pătrunjel verde tocat
sare, piper
Mod de preparare galete cu cartofi:
Mai întâi se rade brânza prin răzătoarea mică, apoi se pune-o într-un castron și se adaugă, treptat, puțin iaurt. Aceast aluat se amestecă până ce se obține o compoziție cremoasă. Se lasă să se odihnească.
Cartofii cruzi se curăță de coajă şi se dau pe răzătoare. Cartofii scurşi bine se pun într-un castron împreună cu ceapa tocată, ouăle, sare, piper proaspăt măcinat şi pătrunjelul. Se amestecă bine toate ingredientele.
Se pune într-un vas ulei la încins, se formează mici turtiţe cu ajutorul palmelor şi se rumenesc pe ambele părți.
Galetele se unesc cu crema de brânză și se servesc calde.
Poftă bună!