Condimenteaza-ti cina cu o reteta delicioasa din bucataria indiana.
orez, piper dupa gust, sare dupa gust, 1 lingura de caju prajite, 2 linguri de migdale albite, prajite, 60g stafide aurii, 230g rosii decojite si tocate, 2 lingurite garam masala, 1 bat scortisoara , 4 linguri menta proaspata, tocata , 6 pastai de cardamom batucite, 250ml apa fiarta, 750g pui dezosat, cubulete, cateva fire de sofran, 2.5 cm radacina de ghimbirtocata fin, 2 lingurite chimion, 4 catei de usturoi zdrobiti, 2 cepe tocate, 2 linguri ulei, 500g orez basmati
1. Orezul basmati se spala de mai multe ori in apa rece, se scurge intr-o strecuratoare si se lasa sa se usuce;
2. Se incinge jumatate din ulei intr-o tigaie mare si se adauga jumatate din ceapa, usturoiul, ghimbirul si semintele de chimion. Se prajesc la temperature medie pentru aproximativ 5 minute;
3. Se adauga bucatile de pui si se rumenesc – intorcandu-le regulat pentru a obtine o culoare buna peste tot;
4. Se adauga sofranul, apa fiarta, pastaile de cardamom, menta, garam masala si batul de scortisoara. Se aduc toate la fierbere dupa care se acopera, se reduce focul si se fierbe inabusit pentru 25 – 30 de minute, pana puiul este moale ;
Continuarea pe Foodstory: http://foodstory.stirileprotv.ro/reteta/pilaf-de-orez-in-stil-indian#ixzz5M9X9gfqe
Follow us: foodstory.ro on Facebook