0.4 C
Paşcani
marți, decembrie 24, 2024

Reteta zilei: Placinte turcesti

Cum da frigul, cum am chef de copt ceva si de facut aluaturi. De aceasta data am ales o reteta pe care am pus de mult ochii, de la bucataras Anca (https://www.bucataras.ro/retete/pide-87518.html). Este o reteta de origine turceasca si se face in mod normal cu carne, dar Anca le-a facut cu branza si asta mi-a placut mult. Am schimbat putin umplutura, dar au iesit super, super bune! Vi le recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 450 gr faina
    • 270 ml apa minerala (sau plata)
    • 7 gr drojdie uscata
    • 1 lingurita zahar
    • 2 linguri ulei de masline
    • sare

    Pentru umplutura:

    • 250 gr branza de vaci
    • 150 gr cascaval
    • 100 gr muschi file/pastrama
    • 1 lingura smantana
    • 1 ou
    • 3 crengute marar
    • piper
    • 1 ardei kapia
    • 5 linguri sos de rosii de casa
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

Advertisement

MOD DE PREPARARE RETETA Pide:

Aluatul: Intr-un bol cerneti faina. Adaugati sarea, zaharul si drojdia uscata, amestecati cu o lingura. Turnati apa minerala calduta, treptat si framantati, pana aluatul devine omogen si usor lipicios. La final incorporati uleiul de masline. Acoperiti cu un prosop curat, lasati aluatul al dospit o ora, o ora si ceva, la loc caldut si ferit de curent.

Continuarea pe Bucataras.ro

Recomandări