Cum da frigul, cum am chef de copt ceva si de facut aluaturi. De aceasta data am ales o reteta pe care am pus de mult ochii, de la bucataras Anca (https://www.bucataras.ro/retete/pide-87518.html). Este o reteta de origine turceasca si se face in mod normal cu carne, dar Anca le-a facut cu branza si asta mi-a placut mult. Am schimbat putin umplutura, dar au iesit super, super bune! Vi le recomand cu drag!
INGREDIENTE
- Pentru aluat:
- 450 gr faina
 - 270 ml apa minerala (sau plata)
 - 7 gr drojdie uscata
 - 1 lingurita zahar
 - 2 linguri ulei de masline
 - sare
 
Pentru umplutura:
- 250 gr branza de vaci
 - 150 gr cascaval
 - 100 gr muschi file/pastrama
 - 1 lingura smantana
 - 1 ou
 - 3 crengute marar
 - piper
 - 1 ardei kapia
 - 5 linguri sos de rosii de casa
 
 
MOD DE PREPARARE RETETA Pide:
Aluatul: Intr-un bol cerneti faina. Adaugati sarea, zaharul si drojdia uscata, amestecati cu o lingura. Turnati apa minerala calduta, treptat si framantati, pana aluatul devine omogen si usor lipicios. La final incorporati uleiul de masline. Acoperiti cu un prosop curat, lasati aluatul al dospit o ora, o ora si ceva, la loc caldut si ferit de curent.
