0.4 C
Paşcani
marți, decembrie 24, 2024

RETETA ZILEI: QUESADILLA CU PUI

TIMPI DE PREPARARE

  •  Timp de preparare: 15 min
  •  Timp de gatire: 15 min
  •  Gata in: 30 min

INGREDIENTE

  •  500 g piept de pui (făcut și sfâșiat cu fuculița)
  •  4-6 lipii de tortilla
  •  1 ardei (cubulețe)
  •  1 ceapă roșie/3 cepe verzi (cubulețe)
  •  1 roșie mare (cubulețe)
  •  200 g cașcaval afumat/brânză cheddar
  •  sare, piper, oregano, chimion
  •  2 linguri de maioneză
  •  2 linguri de sos marinara
  •  guacamole și smântână – pentru servit

MOD DE PREPARARE

O mâncare simplă, extrem de ușor de făcut în casă chiar și de către cel mai necunoscător om într-ale bucătăriei. Perfectă pentru momente în care vrei să mănânci sățios, pe fugă și când nu vrei să te complici și să petreci mult timp gătind. Ți-a mai rămas ceva pui de la o altă masă? Aici îl vei folosi!

Pregătește ingredientele: fă puiul fâșii, taie legumele. Într-o tigaie mare, combină puiul cu sosul marinara și condimentele și lasă-le să se facă 5-10 minute.

Unge cu unt (pe rând) pe o parte lipia cu unt. Pune-o într-o tigaie. Unge cu maioneză, umple jumătate de lipie cu brânză rasă, jumătate cu amestecul de pui. Împachetează lipia, întoarce și pe partea cealaltă și scoate când vezi că s-a făcut.

Procedează la fel cu restul de lipii și umplutură. Dacă nu vrie să prăjești în tigaie, poți da toate lipiile într-o tavă, la cuptor.

Sursa

Recomandări