vineri, octombrie 24, 2025
11.7 C
Paşcani
Login

Rezultate îngrijorătoare ale unui studiu despre cele mai vândute mezeluri. 120 de E-uri la un platou

Bănuieli confirmate! Cele mai vândute mezeluri au şi cei mai mulţi aditivi alimentari! Un studiu recent arată că un platou cu salam, şuncă şi mititei conţine peste 120 de E-uri. Ca să nu înghiţim un cocktail nociv, nutriţioniştii ne sfătuiesc să nu mâncăm mai multe tipuri de preparate procesate la aceeaşi masă.

Multe preparate din carne au pe etichetă un adevărat tabel al lui Mendeleev. „Laborator de chimie. Dacă lista este foarte lungă, putem numi un laborator de chimie şi cu siuranţă nu recunoaştem acele ingrediente”, a declarat Marina Ivan, nutriţionist.

Un studiu al organizaţiei de protecţia consumatorului Infocons spune că mezelurile preferate de majoritatea oamenilor au cei mai mulţi aditivi. Cercetarea a analizat etichetele de la 20 de produse printre care crenvurşti, salam de Sibiu, bacon, mici, parizer, şuncă şi cârnaţi de bere.

Cât de periculoase sunt mezelurile

Salam din carne de porc, parizer, şuncă de pui, salam toast şi crenvurşti. Toate aceste mezeluri au nu mai puţin de 40 de aditivi alimentari.

„Ieşi la un restaurant tradiţional şi îţi pun un platou cu tot felul de cărnuri şi ăla ajunge pe la 100-120 de aditivi, cantitatea de sare şi de zahăr pentru o săptămână, cred că e un mare semn de întrebare”, a declarat Sorin Mierlea, preşedinte Infocons.

Continuarea pe Observator 

Recomandări