Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a din judeţul Iaşi vor susţine, începând de astăzi, 4 martie, Simularea probelor scrise ale Examenului Naţional de Bacalaureat. Calendarul de simulare debutează cu proba de Limba şi literatura română, continuă marţi, 5 martie, cu proba obligatorie a profilului şi se încheie pe 6 martie cu proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele obţinute vor fi transmise pe 15 martie.
5.991 de elevi de clasa a XII-a şi a XIII-a din judeţul Iaşi sunt aşteptaţi să participe la Simularea probelor scrise ale Examenului Naţional de Bacalaureat. Această simulare, organizată de Ministerul Educaţiei, va avea loc în 48 de unităţi de învăţământ liceal din judeţ.
Subiectele şi baremele vor fi publicate în fiecare zi de examen, la ora 15, pe pagina web dedicată. (VEZI AICI). Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat, folosind platforma utilizată de Ministerul Educaţiei pentru simularea probelor Evaluării Naţionale.
Trei ore pentru rezolvarea subiectelor
Probele din cadrul simulării naţionale încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare clasă, vor fi deschise plicurile sigilate care conţin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în şcoli este permis până la ora 8:30.
Timpul alocat pentru rezolvarea subiectelor este de trei ore pentru fiecare probă din simularea Examenului Naţional de Bacalaureat, începând din momentul în care se încheie distribuirea subiectelor fiecărui candidat. Candidaţii trebuie să folosească doar cerneală sau pastă de culoare albastră pentru rezolvarea subiectelor, iar hârtia folosită trebuie să fie cea distribuită în sala de examen.
Toate sălile în care se desfăşoară simularea probelor scrise au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.
Rezultatele vor fi comunicate individual şi vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii cu elevii, şedinţe cu părinţii şi în cadrul consiliului profesoral. Notele nu vor fi trecute în catalog, cu excepţia cazului în care elevul sau părintele solicită acest lucru în scris.