11.7 C
Paşcani
joi, ianuarie 9, 2025

Simularea II a Evaluării şi Bac-ului, de la nivel judeţean: câte şcoli participă şi câte nu? Înscrierea a fost opţională

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi organizează o nouă simulare a examenelor naţionale, de data asta doar la nivel judeţean, în perioada 17-19 aprilie. Directorii şcolilor au avut termen până pe 1 aprilie să comunice înscrierea la simularea judeţeană, care nu a fost impusă şcolilor, fiind opţională. Peste 90% dintre şcolile care au elevi în clasa a VIII-a şi peste 80% dintre cele cu elevi de clasa a XII-a sau a XIII-a vor participa la examenul organizat de ISJ Iaşi.

Reporterii „Ziarul de Iaşi” au solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi numărul unităţilor de învăţământ care vor lua parte la simulare. „Din cele 165 de unităţi de învăţământ, de stat şi particulare, care au elevi în clasa a VIII-a, 156 vor susţine Simularea Evaluării Naţionale. Din cele 48 de unităţi şcolare în care sunt înscrişi elevi de clasa a XII-a sau a XIII-a, 40 vor susţine Simularea probelor scrise ale Examenului de Bacalaureat”, a precizat purtătoarea de cuvânt a ISJ Iaşi, Antonina Bliorţ.

Pe 22 martie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a anunţat oficial organizarea simulării examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat, precizând că subiectele vor fi realizate la nivel judeţean, iar evaluarea se va face la nivelul şcolii.

„Analiza atentă a rezultatelor obţinute de elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu la simularea examenelor naţionale, sesiunea 2024, organizată de Ministerul Educaţiei, a evidenţiat nevoia creşterii şanselor de succes la evaluările externe ale tuturor elevilor din judeţul Iaşi. În acest sens, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi organizează, în intervalul 17-19 aprilie 2024, o simulare a examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat, la fiecare probă de examen”, a transmis ISJ Iaşi în luna martie.

 

Subiectele şi baremele de evaluare vor fi elaborate de grupuri de lucru pe discipline la nivel judeţean, cu respectarea programelor în vigoare şi a modelelor publicate de Ministerul Educaţiei. Programele de examen sunt cele stabilite prin O.M.E. nr. 6155 din 31 august 2023 privind organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2023-2024, respectiv O.M.E. nr. 6156 din 31 august 2023 privind organizarea şi desfăşurarea examenului naţional de Bacalaureat – 2024.

Probele şi evaluarea vor avea loc la nivelul şcolii, în format clasic, fără acces la platforma de evaluarea digitalizată. Rezultatele de la simulare vor fi comunicate individual elevilor şi părinţilor.

Sursa Ziarul de Iași

Recomandări