-0.4 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 11, 2025

Stresul ar putea fi considerat hărțuire morală la locul de muncă

Stresul și epuizarea fizică ar putea fi considerate o formă de hărțuire morală la locul de muncă, potrivit unui proiect de act normativ aflat momentan în dezbaterile Senatului. Astfel, dacă identifică fapte de hărțuire morală, autoritățile ar putea să oblige angajatorul la plata consilierii psihologice a salariaților, însă s-ar putea ajunge și la amenzi de până la 200.000 de lei, dacă firma refuză să dea banii. Documentul urmează să ajungă la votul final al Senatului, însă, pentru a se aplica, acesta ar avea nevoie de votul favorabil al Camerei Deputaților, Forul decizional în acest caz.

Stresul și epuizarea fizică ar urma să fie considerate hărțuire morală la locul de muncă, după cum reiese dintr-un proiect de lege care urmează să ajungă curând la votul final al senatorilor. Pentru a se aplica, documentul trebuie să treacă de ambele Camere ale Parlamentului.

„Constituie hărțuire morală la locul de muncă chiar și o singură manifestare serioasă a unui comportament, care poate avea un efect dăunător de lungă durată asupra unui salariat. În înțelesul prezentei legi, stresul și epuizarea fizică intră sub incidența hărțuirii morale la locul de muncă”, este explicat în documentul citat.

Continuarea pe Avocatnet.ro

Recomandări