-2.7 C
Paşcani
vineri, decembrie 13, 2024

Te-Rox Prod, fosta firmă a Doinei Cepalis, profit de patru ori mai mare faţă de 2019

Compania a raportat anul trecut o cifră de afaceri mai mică cu 20% faţă de anul precedent. De asemenea, numărul angajaţilor a ajuns la 550 de persoane faţă de 722 cu un an înainte.

Compania Te-Rox Prod din Paşcani a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri netă de 70,8 milioane de lei (14,5 milioane de euro), în scădere cu aproximativ 20% faţă de anul 2019, când afacerile s-au cifrat la circa 87,3 milioane de lei (17,9 milioane de euro). Situaţia financiară pe anul trecut a fost publicată recent pe site-ul Ministerului Finanţelor (MF), bilanţul fiind consultat de „Ziarul de Iaşi”. Profitul net obţinut de Te-Rox Prod în exerciţiul financiar 2020 a fost mai mare de aproape patru ori faţă de anul precedent, urcând până la 3,8 milioane de lei (775.000 de euro), faţă de un profit net de 968.000 de lei (197.000 de euro) înregistrat în anul 2019.

Cine sunt actualii acţionari

Compania Te-Rox Prod, care produce huse şi sisteme de siguranţă pentru industria scaunelor auto pentru copii, a fost fondată şi condusă de peste un deceniu de femeia de afaceri Doina Cepalis, însă a fost vândută în luna noiembrie a anului trecut suedezilor de la Holmbergs Safety System Holding AB, parte a Holmbergs Safety Group. Compania, în spatele căreia se află fondul de investiţii FSN Capital, are sediul central în Halmstad, Suedia, fiind specializată în producţia de sisteme de siguranţă pentru pasagerii auto. Suedezii au preluat odată cu Te-Rox Prod trei unităţi de producţie în zona Moldovei, mai exact în Paşcani, Roman şi Ruginoasa.

172 de angajaţi mai puţin

Firma care a aparţinut Doinei Cepalis a consemnat anul trecut un declin al numărului total de salariaţi. Astfel, de la o medie de 722 de angajaţi care lucrau în aceste unităţi locale în anul 2019, anul trecut numărul lor a ajuns la 550. Imediat după preluarea afacerii, suedezii anunţau că vor reloca pe parcurs o parte din producţia din Ungaria şi Lituania în România – care va deveni, astfel, hub-ul central de producţie Holmbergs. Tot atunci, oficialii companiei arătau că produsele fabricate în regiunea Moldovei se vor distribui pe pieţele din Europa, SUA şi Asia, amprenta globală a Holmbergs. Raportat la vânzările suedezilor pe anul 2020, pe site-ul companiei se menţionează faptul că cele mai mari procente din afacerile pe anul trecut stau în dreptul pieţelor din UE (47%) şi SUA (46%), piaţa din Asia reprezentând 7%. La momentul actual, potrivit informaţiilor din Registrul Comerţului, firma Te-Rox Prod are capital privat 100% străin, Doina Cepalis rămânând în continuare administratorul afacerilor din România. Ea s-a alăturat altor doi administratori suedezi, respectiv Landstrom Ring Eva Carina şi Sandell Paer Anders Patrick.

Sursa Ziarul de Iasi

Recomandări