2.9 C
Paşcani
vineri, ianuarie 10, 2025

TikTok s-a transformat într-un motor de căutare. Cât timp petrec studenţii ieșeni pe aplicația chineză și cum se manifestă noul obicei

Aplicația,,TikTok” câștigă tot mai mulți adepți în România, numărul lor fiind estimat de platforma chineză, în octombrie anul trecut, la 7,4 milioane. Pe de altă parte, un studiu realizat de IRES în 2022 arată că aproape 40% dintre români nu apelează la o căutare pe ,,Google” pentru a-și culege informații, ci la ,,TikTok”.

Pentru persoanele născute între 1995 și 2010, aplicația ,,TikTok” este locul la care trebuie să apelezi atunci când vrei să te amuzi, dar și atunci când cauți răspunsuri. ,,La ce film să mă uit pe Netflix ?”,  ,,Ce s-a întâmplat la meciul de aseară ?”, ,,Ce pisică să-mi cumpăr?”, în timp ce acestea ar putea fi întrebări pe care cei născuți în anii ’80 le-ar pune pe Google. Reporterii ,,Ziarul de Iași” au întrebat mai mulți studenți de la universitățile ieșene cât timp petrec pe ,,TikTok”, dacă văd aplicația ca un motor de căutare, respectiv ce conținut caută pe aplicație.

Stau ore întregi pe ,,TikTok

Din 12 studenți (câte 4 de la fiecare instituție) de la Universitatea ,,Al. Ioan Cuza” din Iași (UAIC) , Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Gr. T. Popa” (UMF) și Universitatea de Științele Vieții (USV), 8 au declarat că petrec chiar și 3 ore pe zi pe ,,TikTok”. De asemenea, cel mai puțin timp stau pe aplicație cei de la UMF, motivul invocat fiind programul încărcat, care nu le permite să ,,piardă vremea”.

,,Într-o zi poate stau o oră, în alta poate 10 minute, eu chiar nu am ajuns să stau foarte mult pe TikTok pentru că nu am timp,  abia sunt în anul I la Medicină Generală și mă obișnuiesc cu studiul. Nu știu dacă s-a transformat neapărat într-un motor de căutare, însă într-adevăr, poate ne încredem în recenziile acelor oameni care tot postează clipuri, dacă pot să le numesc așa”, a declarat Georgiana, studentă în anul I la Farmacie.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Recomandări