Administrația locală din Pașcani mai ere de așteptat până când va fi numit în funcție noul viceprimar. Deși votul era planificat la începutul săptămânii viitoare, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local, el a fost amânat pentru ședință ordinară care ar urma să aibă loc în următoarea săptămână. Precizările au fost făcute în cadrul conferinței săptămânale de presă.
Oficial, edilul susține că se așteaptă ca hotărârea de validare a celor doi viitori consilieri de pe lista de supleanți de la PNL să rămână definitivă pentru a putea depune jurământul, dar asta nu îi împiedică ca pe ordinea de zi a ședinței de săptămâna viitoare să fie pus, mai apoi, și proiectul pentru votarea viceprimarului.
Totuși primarul și PNL mai au nevoie de timp pentru a negocia o majoritate care să asigure voturile necesare pentru desemnarea lui Claudiu Bodoască în funcția de viceprimar și susținerea proiectelor de hotărâre. Inițial edilul a spus că au fost doar discuții cu unii consilierii de la celelalte partide și că s-ar baza pe votul unora dintre ei.
Situația s-a schimbat radical după ce PSD Pașcani a anunțat că poartă negocieri cu AUR și Pro Romănia pentru formarea unui majorități și pentru numirea unui viceprimar de la PSD. Pintilie a spus că nu este surprins de anunțul PSD și că sunt firești astfel de discuții.
Menționăm ca din ziua in care noii consilieri locali au depus jurământul, Primăria Pașcani a rămas fără viceprimar. Cristian Rățoi de la Pro Romania, fostul viceprimar, spune ca nu a fost contactat de PSD pentru negocieri. De asemenea unul dintre consilierii AUR de la Pașcani a confirmat ca a fost sunat atât de reprezentanții PSD cât si de cei din PNL pentru a negocia o alianță sau pentru formarea unei majorități. Decizia ar urma sa fie luată de conducerea județeană a partidului dar abia după consumarea alegerilor parlamentare si prezidențiale, adică după 8 decembrie a.c. Pana atunci, dacă ședința va avea loc, cei doi consilieri AUR vor ieși din sala in momentul votului, a spus Marius Ostaficiuc, reprezentatul organizației județene.
Mai mult pentru formarea unei majorități va fi nevoie si de votul consilierului Sorin Olariu, dat afară din PSD la cererea președintelui organizației locale dar validat in funcție, de instanța de judecată. Olariu susține ca nu a fost contactat nici de PSD nici de PNL pentru votul pentru viceprimar. Legislativul local este format din 19 consilieri, 9 PNL, 7 PSD, 2 AUR și 1 PRO România.