Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani organizeaza spectacol de Ziua Unirii, luni, 24 ianuarie, de la ora 11:00. Va fi o manifestare de amploare cu artisti de muzica populara renumiti, acompaniati de orchestra Rapsozii Botosanilor.
Dan Dobos, Alina Hutu, Loredana Calin, Petronela Rusu, Elena Mandrescu, Constantin Petrescu si invitatul special, Sorin Filip vor sarbatori la Pascani, ziua cu o mare incarcatura istorica, prin muzica si voie buna. La finalul Prețul unui bilet este de 10 lei, iar rezervările pot fi făcute la numarul de telefon – 0726.040.408. Spectacolul va fi realizat cu respectarea normelor igienico-sanitare în vigoare (cel mult o suta de spectatori, masca de protecție și certificatul verde vor fi obligatorii).
Pentru a marca Ziua Unirii, vor fi spectacole si diferite manifestari si in alte institutii si localitati. Pe 22 ianuarie, Clubul Copiilor sarbatoreste in avans Unirea Principatelor Romane, iar pe 23 ianuarie, locuitorii din Cotnari vor marca aceasta zi prin depuneri de coroane, simpozion istoric si slujba religioasa.
Tot duminica, 23 ianuarie, va fi un spectacol pe masura la Iasi, la Casa de Cultură a Studenților, de la ora 18:00. Alaturi de Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Judetean Iasi, vor canta si invitatii speciali, Silvia Zagoreanu din Republica Moldova si Beatrice Băndoiu din Oltenia.
Pretul unui bilet intreg este de 20 de lei si poate fi cumparat de la sediul ansamblului din soseaua Bucium, nr. 80. Relatii la telefon 0332.443.673.
Ziua Unirii Principatelor Romane va fi marcata in Ruginoasa, la palatul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, chiar luni, 24 ianuarie. Dat fiind criza sanitara, vor fi manifestari restranse in acest an. De la ora 11:00, vor avea loc depuneri de coroane la monumentul de langa Biserica Domneasca si cei prezenti vor face o hora a unirii, simbolic, in fata palatului.
Reamintim faptul ca in fiecare an, la 24 ianuarie, românii sărbătoresc Unirea Principatelor Române din anul 1859 – numită şi „Mica Unire”, realizată sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, un act de voinţă politică a celor două principate româneşti, Moldova şi Ţara Românească, prima etapă în crearea statului unitar român modern.