Într-un cadru festiv, conducerea Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi“ Iaşi şi a Consiliul Judeţean Iaşi au înmânat, ieri, o serie de premii persoanelor şi instituţiilor care au reuşit să-i aducă pe ieşeni mai aproape de universul cărţilor.
În cadrul evenimentului, derulat la Muzeul Unirii, au fost decernate Premiul şi Diploma de Excelenţă pentru cel mai bun bibliotecar şi cea mai bună bibliotecă publică din judeţul Iaşi, instituite de Consiliul Judeţean Iaşi şi acordate anual, şi, totodată, a fost un bun prilej pentru ca fostul director al Bibliotecii Judeţene, Cătălin Bordeianu, să predea, simbolic, ştafeta noului director, Dan N. Doboş. La eveniment a fost prezent şi Constantin Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, care i-a înmânat fostului director al Bibliotecii Judeţene o plachetă şi o diplomă de excelenţă.
Munca şi pasiunea, răsplătite
Unul dintre cele mai aşteptate momente a fost desemnarea celei mai bune biblioteci publice a anului din judeţul Iaşi, titlu pentru care au concurat bibliotecile din Hârlău, Paşcani, Popricani şi Ciorteşti. Activităţile depuse şi pasiunea cu care s-a implicat echipa din Hârlău pentru a ţine aproape comunitatea de lumea cărţilor i-a adus un binemeritat premiu. „Consider că acest premiu este o recunoaştere a muncii noastre dar, totodată, îl dedicăm şi comunităţii din Hârlău şi oamenilor care ne-au ajutat. Nu ne-am aşteptat la acest premiu, pentru că sunt atâtea biblioteci despre care consider că sunt poate mai bune ca a noastră. Cred că diferenţa a făcut-o şi faptul că am mobilizat comunitatea şi, într-o situaţie de criză, am reuşit să ne-o apropiem, s-o facem să ne iubească mai mult. De serviciile bibliotecii nu se bucură doar copiii din oraş, ci şi cei din comunele limitrofe. Împrumută cărţi, îşi fac temele la noi, beneficiază de centrul-internet. Mi-am dorit ca biblioteca să fie un spaţiu unde oamenii să vină chiar şi numai în vizită, de plăcere. Pe viitor dorim să schimbăm toate geamurile, acoperişul, să facem o sală mai spaţioasă pentru activităţi şi, de ce nu?, o mansardă. Nu exisă persoană care să treacă prin Hârlău şi să nu vină la bibliotecă şi să facă o poză la «Fântână cunoaşterii»“, a precizat Iuliana Voicu, coordonatorul bibliotecii din Hârlău.