Paste cu ciuperci as manca oricand! M-am indragostit de ele dupa prima vacanta pe care am petrecut-o in Italia si, de atunci, le prepar de dragul gustului unic care m-a impresionat!
Din fericire, imi si reuseste. Secretul este sa folosesti ciuperci cat mai gustoase. Cele mai la indemana sunt ciupercile Champignon, insa nu sunt cele mai aromate, mai ales daca le folosesti doar pe acestea.
Paste cu ciuperci aromate – secretul gustului unic!
Eu obisnuiesc sa prepar paste cu ciuperci folosind un mix de ciuperci (gasesti astfel de ciuperci in superamarketurile mari, asamblate in caserole individuale, dar le poti lua si de la piata in aceasta perioada). In plus, mai adaug si cateva funghi porcini, niste ciuperci foarte-foarte aromate si care se hidrateaza in apa inainte de le folosi, pentru ca sunt uscate. Recunosc, ca eu mi-am facut stocul cand m-am intors din concediu, insa gasesti astfel de ciuperci si la noi, in special pe site-urile specializate cu produse bio. Ca sa faci niste paste cu ciuperci sanatoase, cumpara paste integrale; cele albe ingrasa si nu sunt la fel de sanatoase!
Ingrediente pentru 4 portii de paste cu ciuperci:
1/2 ceasca ulei de masline
3 catei de usturoi
300 de grame de ciuperci variate
450 grame de paste (tagliatelle, linguini sau spaghete)
o legatura de patrunjel tocat marunt
piper rosu (optional)
piper negru
sare
Preparare:
Caleste usturoiul si piperul rosu in uleiul incins, nu mai mult de un minut (usturoiul nu trebuie sa se inchida prea mult la culoare pentru ca va avea un gust neplacut). Adauga ciupercile taiate si sareaza dupa gust. Gateste-le pana cand se evapora excesul de apa si acestea incep sa devina maronii, sapte-zece minute.
Separat, pune pastele intr-o oala cu apa fiarta si sarata si fierbe-le conform indicatiilor de pe pachet (nu le lasa mai mult pentru ca se vor gati prea tare, iar ideea este sa le servesti al dente).