Ingrediente:
- Pentru aluat-tava de 28 cm diametru
- -200 g unt rece
- -1 ou
- -100 g smantana
- -25 ml lapte rece (2 linguri)
- -arome dupa gust (vanilie, coaja de lamaie, scortisoara etc)
- -100 g zahar pudra
- -400-425 g faina
- -sare-cat se ia cu 3 degete
- Pentru crema pasticcera(crema de vanilie, creme patissiere)
- -500 ml lapte
- -2 galbenusuri
- -50 g zahar
- -25 g faina (1 lingura)
- -100 g frisca naturala batuta sau 50 g unt
- -semintele de la 1 pastaie de vanilie sau extract de vanilie
- -optional-2 linguri de coniac sau lichior fin(eu am folosit Grand Marnier)
- Pentru decor:
- -fructe proaspete, confiate, uscate sau din compot (eu am folosit 3 piersici si cam 150 g de capsune)
- -1 lingurita gelatina+1 lingurita zahar+50 ml apa