Un preparat pe gustul oricui, care poate fi servit atât la mesele în familie, cât și atunci când ai oaspeți.
De ce ai nevoie pentru musaca de cartofi
1 praz, numai partea albă
1 morcov
1 ou
4 linguri de smântână
sare
piper
2 linguri ulei
500 g cartofi
ulei pentru uns tava
2 ouă
3 linguri smântâna
100 ml bulion
700 g carne tocată în amestec
1 ceapă
Cum se prepară musaca de cartofi
Dai morcovul prin răzătoare și îl amesteci cu carnea. Toci ceapa și prazul, le pui la călit în două linguri de ulei și, dupa ce devin sticloase, adaugi carnea, sarea și piperul și lași la gătit. Dai deoparte și aștepți să se răcească.
Speli și cureți cartofii, îi tai felii rotunde și îi prăjești în ulei încins pe o parte și pe cealaltă. Îi scoți pe șervețele absorbante. Dupa ce s-a răcit carnea o amesteci cu oul și cu smântâna. Ungi o tava cu ulei. Așezi un strat de carne, apoi unul de cartofi, iar carne și termini cu cartofi. Poți turna peste musaca un amestec obținut din două ouă, bulion și trei linguri de smântână. Dai la cuptor și ții până când se rumenește.